Bezienswaardigheden

Hieronder vind u een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden in Aalanya en de directe omgeving.

Alanya Kasteel (Alanya Kalesi)

Dit is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Alanya. Het kasteel ligt op een schiereiland en biedt een panoramisch uitzicht op de stad en de omliggende zee. Het kasteel is oorspronkelijk gebouwd in de 13e eeuw en heeft verschillende torens, kerken, en een goed bewaard gebleven vestingmuur.

Rode Toren (Kızıl Kule)

De Rode Toren is een ander historisch monument dat een bezoek waard is. Het is gebouwd in de 13e eeuw en diende als een verdedigingsmechanisme voor het kasteel. De achthoekige toren is gemaakt van rode baksteen, vandaar de naam.

Dim Çayı-rivier

Deze rivier is een populaire plek voor zowel de lokale bevolking als toeristen. U kunt hier picknicken, raften of gewoon genieten van de natuur. Er zijn ook veel restaurants langs de rivier waar u kunt genieten van een maaltijd in een schilderachtige omgeving.

Damlatas Grotten

Deze grotten staan bekend om hun helende eigenschappen, vooral voor astmapatiënten. De grotten zijn rijk aan stalactieten en stalagmieten en bieden een unieke ondergrondse ervaring.

Cleopatra Strand

Dit is een van de meest beroemde stranden in Alanya en is vernoemd naar de Egyptische koningin Cleopatra. Het strand staat bekend om zijn fijne zand en kristalheldere water.

Alanya Haven

De haven is een levendige plek vol met winkels, restaurants en bars. Het is ook de plek waar u een boottocht kunt boeken om de omliggende grotten en baaien te verkennen.

Alanya Archeologisch Museum

Dit museum biedt een diepgaand inzicht in de geschiedenis van de regio. Het heeft een uitgebreide collectie van artefacten, waaronder munten, keramiek en beeldhouwwerken.

Sapadere Canyon

Een prachtige natuurlijke bezienswaardigheid op ongeveer 40 km van Alanya. De canyon is ideaal voor wandelen en biedt enkele spectaculaire uitzichten, watervallen en natuurlijke zwembaden.

Atatürk’s Huis Museum

Dit museum is gewijd aan Mustafa Kemal Atatürk, de stichter van het moderne Turkije. Het huis biedt een kijkje in zijn leven en de geschiedenis van Turkije.

Alara Han en Alara Kasteel

Deze twee historische bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar en zijn verbonden door een wandelpad. Alara Han was een karavanserai, een soort middeleeuws hotel voor handelskaravanen, terwijl Alara Kasteel een verdedigingsfort was.

Alanya is een stad die rijk is aan zowel natuurlijke als door de mens gemaakte bezienswaardigheden. Of u nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur of natuur, er is hier voor ieder wat wils.